Sausio 6-7 dienomis Anykščiuose vyks 78-asis Lietuvos imtynių čempionatas.

Varžybose kovos graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių meistrai.

Prieš varžybas pakalbinome visų trijų olimpinių sporto šakų viceprezidentus.

Šiandien į klausimus atsako Vladimiras Audickas (graikų-romėnų imtynės).

 

  • Paskutinį kartą imtynių čempionatas Anykščiuose vyko prieš dvylika metų. Pasiilgote Anykščių?
  • Jaukus nedidelis miestelis, tokia ir varžybų salė – kompaktiška, viskas vietoje. Sportininkams nereikės lakstyti į miesto valgyklą, viskas bus paruošta vos už kelių žingsnių.
  • Kiek klasikų registravosi į čempionatą?
  • Nemačiau paskutinių paraiškų, bet, galvoju, turėtų būti kaip ir pernai Klaipėdoje – apie 80 atletų.
  • Ar čempionato rezultatai turės įtakos trenerių sprendimams dėl rinktinės komplektavimo?
  • Tiksliau į šį klausimą atsakytų treneris Mindaugas Ežerskis. Tačiau, kiek teko girdėti jo ir sportininkų pasisakymus, pagrindiniai sprendimai bus dėliojami tarptautiniuose turnyruose, kuriuose pajėgiausi mūsų šalies imtynininkai grumsis su užsieniečiais.
  • Ar tokiu atveju nemenksta čempionato vertė?
  • Jokiais būdais! Tai yra Lietuvos čempionatas – pagrindinės metų imtynių varžybos. Anykščiuose kovos ne tik elitiniai atletai, bet ir visos šalies pajėgiausi imtynininkai. Savaitgalį pamatysime iš kadetų ir jaunimo amžiaus grupių į suaugusių sportą ateinančius atletus. Be to, kada dar rasis proga pamatyti Lietuvos imtynių žvaigždyną gyvai. Mes juos matome kovojančius tik kompiuteriuose ir telefonuose įvairiuose užsienio turnyruose, o Anykščiuose pamatysime jų veidus iš arti.
  • Ar bus intrigų klasikų turnyre?
  • Yra keli riebūs klaustukai sunkiuosiuose svoriuose. Metus šešėlyje tūnojęs Vilius Laurinaitis (97 kg) mėgins susigražinti čempiono titulą iš Mindaugo Venckaičio. Galų gale po priverstinės pertraukos dėl traumos ant imtynių kilimo grįžo olimpietis Mantas Knystautas (130 kg). Bus įdomu stebėti jo dvikovą su neįtikėtiną šuolį pernai atlikusiu Romu Fridriku, kuris pasaulio čempionate patiesė vengrą, armėną ir ukrainietį bei užėmė penktą vietą. Manau įdomų reginį pamatysime imtyse tarp Roko Čepausko (72 kg) ir Viliaus Savicko, o patyrusiam Pauliui Galkinui rimtai nervus gali patampyti tiek Mantas Sinkevičius, tiek Eimantas Vilimas, tiek Aistis Liaugminas. Savo svorio neabejotini lyderiai yra pasaulio čempionato prizininkas Kristupas Šleiva (67 kg) ir Justas Petravičius (63 kg). Tik neapsigaukite, visi šie spėjimai galioja tuo atveju, jei sportininkai paskutinę akimirką nesugalvotų pereiti į kitą svorį.

Valdas Malinauskas