Rytinę ketvirtadienio imtynių treniruotę stebėjo neįprasti svečiai. Į miesto Sportimos arenos imtynių salę atvyko sostinės vicemerė Donalda Meiželytė, savivaldybės Sporto ir sveikatingumo skyriaus vedėjas Edvinas Eimontas, VšĮ „Sostinės sporto centras“ direktorius Mantas Marcinkevicius bei įstaigos sporto direktorė Eglė Balčiūnaitė.
 
Svečiai gyvai stebėjo geriausių šalies imtynininkų pratybas, bendravo su treneriais ir Lietuvos imtynių federacijos vadovu Giedriumi Dambrausku, nepraleido progos pasidaryti asmenukių su šalies imtynių lyderiais.
 
„Buvo labai įdomu pažiūrėti, kaip treniruojasi mūsų sportininkai, tiek jaunieji, tiek suaugę, pasižiūrėti, kaip vyksta pasiruošimas Europos čempionatui, pakalbėti su treneriais apie aktualijas. Mums svarbu žinoti, ar reikia koreguoti savivaldybės teisės aktus, svarbu suprasti, kuo sporto centras galėtų patalkinti peržiūrint, tarkim, trenerių valandas, kurios nesikeitė nuo 2018 metų. Daugybę temų palietėme“, – apie vizito tikslus pasakojo D.Meiželytė.
 
Vicemerei imtynės nėra svetimos, nemažai sportininkų ir trenerių pažinojo nuo ankstesnės savo veiklos laikų.
 
„Aišku mačiau, esu vedusi graikų-romėnų imtynių varžybas, įvairiomis progomis susitikdavau su imtynių treneriais ir sportininkais, daug informacijos gaudavau iš sporto žurnalisto Sauliaus Ramoškos, su kuriuo net į Kaune vykusias varžybas važiavau“, – apie pažintį su imtynėmis kalbėjo D.Meiželytė.
 
Apsilankymo pabaigoje vicemerė palinkėjo sėkmės į Europos čempionatą Bukarešte išvykstantiems atletams.
 
„Čia faina aplinka, daug testosterono“, – užverdama imtynių salės duris pasidžiaugė D.Meiželytė.
 
Vilniuje yra vykę trys aukšto lygio renginiai – Europos jaunių čempionatas (2002), pasaulio jaunimo čempionatas (2005) ir Europos suaugusių čempionatas (2009). Pastarasis renginys buvo pirmasis Europos olimpinės sporto šakos čempionatas Lietuvoje nuo Nepriklausomybės atgavimo laikų. Tuometiniai sostinės vadovai nebuvo aplankę nei vieno iš minėtų renginių. Pastarasis vicemerės vizitas į imtynių salę nuteikia viltingai.
 
Valdas Malinauskas