Justui Petravičiui nepavyko įgyvendinti savo tikslo – iškovoti Europos bronzos svoryje iki 60 kilogramų.
 
Bukarešte vykusiame Europos imtynių čempionate Justas pakeliui į mažąjį finalą patyrė vieną pralaimėjimą ir iškovojo dvi pergales. Maža to, pergalės toli gražu nebuvo išstenėtos, o užtikrintai anksčiau laiko laimėtos prieš solidžius varžovus. Tačiau lemiamoje imtyje tauragiškis nusileido Europos čempionato prizininkui iš Rumunijos Razvanui Arnautui ir liko penktoje vietoje.
 
„Manau, kad nesusitvarkė su psichologija, – po kovos analizavo treneris Olegas Antoščenkovas. – Savo nuomonei pagrįsti turiu argumentų. Į čempionatą Justas atvyko geros formos, sunešiojo du varžovus ir suminkštėjo po pirmos sėkmingesnės rumuno atakos. Justas turnyruose yra įveikęs Arnautą. Taip, ir pralaimėjęs buvo, tačiau buvo įveikęs. Kas tai, jei ne psichologinio nusiteikimo spraga“.
 
Rumunijos sostinėje klasikai baigė savo pasirodymą, o kovas tęsia moterų imtynių atstovės. Ketvirtadienį į mažąjį finalą mėgins patekti Danutė Domikaitytė (68 kg) ir Kamilė Gaučaitė (76 kg). Abiejų panelių varžovės paguodoje – atletės iš Vokietijos.
 
Tuo tarpu Laura Stanelytė (53 kg) aštuntfinalyje grumsis su bulgare Irena Binkova.
 
Justo Petravičiau dvikovų rezultatai:
GR – 60 kg 3-5 v. Justas PETRAVIČIUS – Razvan ARNAUT (ROU) 0:10
GR – 60 kg Paguoda Nikolai MOHAMMADI (DEN) – Justas PETRAVIČIUS 0:8
GR – 60 kg 1/4 Finalo Nihat MAMMADLI (AZE) – Justas PETRAVIČIUS 8:0
GR – 60 kg 1/8 Finalo Justas PETRAVIČIUS – Leo TUDEZCA (FRA) 8:0
 
Valdas Malinauskas