Vilniuje – imtynininkų bruzdesys. Kuomet Bukarešte vyko Europos imtynių čempionatas, sostinės „Sportimos“ arenos imtynių salėje virė ne mažiau svarbūs darbai. Trijų šalių jaunieji klasikai atvyko į svečius, kur kartu su mūsų šalies graikų-romėnų imtynių jaunių rinktine ruošiasi pagrindiniams metų startams. Iš vio ant imtynių kilimų plušėjo virš 60-ies atletų.

„Dirbame kartu su Lenkijos, Latvijos ir Vokietijos jaunių komandomis. Kvietėm estus, bet jie išvykos negalėjo suderinti su mokykla. Šiek tiek tikėjausi, kad atvyks armėnai ir gruzinai, jie delsė iki paskutinės akimirkos ir galiausiai pranešė, kad neturi kelionei lėšų“, – apie šešiasdešimties jaunųjų atletų stovyklos oganizavimą pasakojo treneris Olegas Antoščenkovas.

Pasak trenerio, nemenkas laimėjimas, jog pavyko sutarti su kolegomis iš Leipcigo sporto mokyklos bei lenkų ir latvių pajėgiais klubais.

“Leipcige stiprus internatas, išugdęs rinktinei ne vieną pajėgų atletą. Treniruotės su jų auklėtiais mums labai naudingos. Džiaugiamės ir draugyste su lenkų “Zary” klubu, kuriame treniruojasi olimpinis prizininkas Tadeuszas Michalikas. Latviai iš Liepojos artimiausi kaimynai, mūsų bendradarbiavimas yra nuolatinis”, – svečius trumpai apibūdino treneris.

Nuo pirmadienio “Sportimos” salėje jaunius keičia suaugusių stovyklos dalyviai.