Klaipėdoje vykusiame Lietuvos imtynių U15 čempionate kovojo senokai neregėtas dalyvių skaičius. Ant trijų imtynių kilimų virš 260 jaunųjų atletų ir atlečių varžėsi ne tik dėl Lietuvos čempionų titulų, bei ir dėl kelialapių į Europos U-15 čempionatą, kuris vyks gegužės 19-24 dienomis Graikijoje.

Klaipėdos lengvosios atletikos manieže kovėsi laisvųjų imtynių stiliaus atletai, graikų-romėnų imtynių atstovai ir merginos iki 15 metų.

Varžybų atidarymo ceremonijoje dalyvavusios Klaipėdos miesto vicemerė Lina Šukytė-Korsakė ir Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė pasidžiaugė, kad būtent uostamiestyje varžosi toks gražus būrys jaunųjų imtynininkų, sportininkams palinkėjo garbingų ir gražių kovų ir iš Klaipėdos išsivežti tik pačius gražiausius įspūdžius.

Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas gyrė Klaipėdos imtynininkų bendruomenę, kuri yra itin aktyvi.

„Praėjusiais metais Klaipėdoje vyko Lietuvos suaugusiųjų čempionatas ir buvo vienas įspūdingiausių ir labiausiai pavykusių čempionatų. Smagu, kad Lietuvos imtynių lygis yra ūgtelėjęs. Klaipėdoje yra puikios imtynių tradicijos, dirba būrys jaunų ir entuziastingų trenerių, yra aktyvi veteranų imtynininkų bendruomenė”, – kalbėjo G. Dambrauskas. 

Pasiteiravus, kodėl pasirinkta Klaipėda organizuoti Lietuvos U15 imtynių čempionatą, Lietuvos imtynių federacijos prezidentas atsakė: „Tai vienas masiškiausių čempionatų, viena masiškiausių amžiaus grupių. Juk matote, kiek susirinko gražaus jaunimo. Galėjo būti ir daugiau dalyvių, bet mūsų tikslas nėra kuo daugiau dalyvių, treneriai į tokius čempionatus veža tik pajėgiausius savo atletus. O Klaipėda – puikiai organizuotas miestas ir čia rengti čempionatus – vienas malonumas.”

Pasidžiaugta, kad prie čempionato organizacinių klausimų daug prisidėjo „Viesulo“ sporto centro treneriai Rūtenis Uginčius, Artūras Ševelkovas ir Andrejus Iljinas.

„Tėvai ir artimieji tokio amžiaus sportininkams – puiki palaikymo komanda. Tikime, kad tai paskatins kausis juos su dviguba energija”, – kalbėjo A. Ševelkovas.

 

Paulius Matulevičius
VE.LT

Laisvųjų imtynių U15 čempionato nugalėtojai

Sv.

kat.

Dal.

sk.

Vardas, pavardė Miestas, rajonas
34 7 Nikita Ten Klaipėda
38 8 Ąžuolas Škėma Vilnius
41 10 Hubertas-Petras Pavliukas Šiauliai
44 9 Jokūbas Valinčius Raseiniai
48 10 Denas Uoka Klaipėda
52 8 Ilja Jakovlev Klaipėda
57 16 Arnas Zbormirskis Klaipėda
62 18 Elvinas Žakaitis Raseiniai
68 7 Domas Abromavičius Joniškis
75 12 Ignas Žabarauskas Joniškis
85 7 Arnas Jokimčius Kelmė
85+ 8 Ugnius Petrauskas Kelmė
       

 

Graikų-romėnų imtynių U15 čempionato nugalėtojai

Sv.

kat.

Dal.

sk.

Vardas, pavardė Miestas, rajonas
34 4 Kiril Vartanov Vilnius
38 13 Ivan Agafonov Klaipėda
41 9 Kiril Klopov Klaipėda
44 13 Benas Motijauskas Klaipėda
48 11 Edvardas Volkovas Klaipėda
52 11 Vilius Rasiukas Klaipėda
57 17 Mangirdas Brazdžiūnas Panevėžys-Anykščiai
62 22 Kernius Kurmilevičius Vilnius-Marijampolė
68 14 Ričardas Taujanskis Vilnius-Kaunas
75 6 Ignas Žabarauskas Joniškis
85 10 Julius Martinionis Panevėžys
85+ 7 Vitalijus Saveljev Klaipėda
       

 

Moterų imtynių U15 čempionato nugalėtojos

Sv.

kat.

Dal.

sk.

Vardas, pavardė Miestas, rajonas
42 1 Gerda Šaparavičiūtė Alytus
50 2 Varvara Danilenkova Klaipėda
54 2 Dana Juchnovič Vilnius
58 2 Augustė Kvirevičiūtė Vilkaviškis
62 1 Andrėja Amšiejūtė Alytus
68 1 Elvija Juciūtė Tauragė