Balandžio 5–7 dienomis Baku vyks Europos atrankos į Paryžiaus olimpines žaidynes turnyras. Graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai, laisvūnai ir moterų imtynių atstovės kovos dėl 36 kelialapių į Prancūzijos sostinę.

Iš viso turnyre užsiregistravo 301 imtynininkas/ės, daugiausia – 114 – klasikų. Palyginimui, Afrikos olimpinėje atrankoje varžėsi beveik triskart mažiau graikų-romėnų stiliaus imtynininkų – dėl kelialapių Egipto Aleksandrijoje kovojo vos 39 klasikai. Ši nelygi situacija nuolatos erzina konkurencingų žemynų trenerius ir specialistus, tačiau UWW pokyčiams vis nesiryžta ir palieka vienodas kvotas visiems žemynams.

Kelialapius Baku savo šaliai iškovos pusfinalių nugalėtojai. Ilgametė patirtis parodė, jog finalinės kovos prarado prasmę, atletai dėl traumų tikimybės arba motyvacijos stokos tiesiog nesivaržo, todėl jų atsisakyta.

Azerbaidžano sostinėje Lietuvai atstovaus 7 imtynininkai (5 GR imtynių ir 2 FS imtynių atletai) ir trys moterų (WW) imtynių atstovės.

Klasikai startuos pirmi – balandžio 5 dieną. Imtynininkės dėl kelialapių grumsis šeštadienį, o sekmadienį paaiškės 12-ka laimingųjų laisvūnų.

Lietuvos imtynių rinktinės:

Graikų-romėnų imtynės (balandžio 5 d.)

60 kg Justas Petravičius
67 kg Kristupas Šleiva
87 kg Martynas Nemsevičius
97 kg Mindaugas Venckaitis
130 kg Romas Fridrikas
Treneriai Mindaugas Ežerskis ir Aleksandras Kazakevič

Moterų imtynės (balandžio 6 d.)

50 kg Gabija Dilytė
68 kg Danutė Domikaitytė
76 kg Kamilė Gaučaitė
Treneris Aivaras Kaselis

Laisvosios imtynės (balandžio 7 d.)

86 kg Domantas Pauliuščenko
97 kg Lukas Krasauskas
Treneris Valdas Grišius

Komandos kineziterapeutė Agnė Jonkutė