Azerbaidžano sostinėje Baku tęsiasi olimpinės atrankos turnyras. Antrą varžybų dieną į kovą kils 83 moterų imtynių atstovės, tarp kurių ir trys mūsų šalies atletės.

Burtų valia į itin sudėtingą pogrupį pateko Gabija Dilytė (50 kg; 12 dalyvių), kuri kvalifikacijoje susigrums su Europos čempionato penktos vietos laimėtoja rumune Ana Pirvu. Jei 21-erių Gabijai pavyktų įveikti rumunišką barjerą, kitame, ketvirtfinalio etape lauktų ne kas kita, o dešimt kart Europos čempionė ir keturiskart olimpinė prizininkė Marija Stadnik iš Azerbaidžano. Ji yra aiški šio svorio favoritė su didžiulėmis ambicijomis – Lvove gimusi 35-erių atletė neabejotinai norėtų karjerą užbaigti su olimpiniu auksu. Visgi, Mindaugo Venckaičio pavyzdys akivaizdžiai parodė, jog gerai parinkta kovos taktika gali sujaukti bet kokio tituluoto varžovo planus.

Danutė Domikaitytė (68 kg; 29 metai; 15 dalyvių) pirmame rate kovos su triskart Europos jaunimo čempione ukrainiete Manola Skabelska. Sėkmės atveju ketvirtfinalyje lauktų viena iš bulgarių – arba Azerbaidžanui atstovaujanti Elis Manolova, arba savo šalies garbę ginanti Mimi Hristova. Abiejų imtynininkių sportiniai pasiekimai stebėtinai panašūs, jos abi yra Europos čempionato nugalėtojos bei prizininkės ir pasaulio čempionate yra iškovojusios bronzos medalius. Tačiau ir pati Danutė nėra pėsčia, todėl bent pirmi etapai 2020-tų metų Europos prizininkei iš Lietuvos yra įkandamas rūpestis.

Kamilė Gaučaitė (76 kg; 23 metai; 14 dalyvių) pastaraisiais metais puikiai kovojo Europos ir pasaulio U23 čempionatuose, kuriuose laimėjo tris medalius. Šių metų Europos čempionate užimta penkta vieta byloja, kad Kamilė yra geros sportinės formos ir nebūtų nieko stebėtino, jei sugebėtų įkirsti dukart Europos prizininkei trimis metais vyresnei Paulinai Lecarpentier iš Prancūzijos.    

Antra Kamilės galima varžovė yra Catalina Axente. Rumunė, kaip ir prancūzė, taip pat yra iškovojusi du Europos čempionatų medalius.

Valdas Malinauskas