UWW pranešė apie naujas 2021 m. čempionatų ir kvalifikacinių varžybų pravedimo datas ir vietas

Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) Vykdomasis komitetas antradienį surengė virtualų susitikimą, kuriame aptarė keletą temų, įskaitant 2021 m. varžybų datų ir vietų atnaujinimą.

Dėl menko susidomėjimu sausio mėnesio varžybomis, biuras balsavo dėl „Matteo Pellicone Ranking Series“ turnyro perkėlimo iš sausio vidurio į kovo 4–7 d.

Atsižvelgiant į didelį laukiamų dalyvių skaičių, Europos čempionatas ir Europos olimpinis kvalifikacinis turnyras vyks skirtingose valstybėse. Kvalifikacinis turnyras numatytas kovo 18–21 dienomis Budapešte, o čempionatas – balandžio 19–25 dienomis Lenkijoje, tačiaiu ne kaip buvo numatyta Katovicuose, o Varšuvoje.  

Tuo tarpu siekdama sumažinti organizacinius kaštus, UWW nusprendė Azijos čempionatą ir olimpinės atrankos turnyrą sujungi ir vykdyti viename mieste – Almatoje (Kazachstanas). Abu minėti renginiai vyks vienas po kito balandžio 9–17 dienomis.

Lygiai toks pats scenarijus laukia Afrikos ir Okeanijos atrankos turnyrą bei Afrikos čempionatą. Jei neatsiras trikdžių, renginiai vyks balandžio 2–11 dienomis Maroko uostamiestyje Džadidoje.

Dėl kelionių problemų susijusių su COVID-19 Okeanijos čempionatas atšauktas.

Pasaulinės olimpinės kvalifikacijos dalyvius, kaip ir buvo numatyta, priims Bulgarijos sostinė Sofijoje, tačiau pasikeitė data – turnyras pavėlintas viena savaite ir perkeltas į gegužės 6–9 d.

Rio de Žaneire vyksiančių Panamerikos čempionato ir Lenkijos reitingų serijos turnyrų datos nepakito.

UWW įspėja, kad dėl COVID-19 pandemijos visos varžybų datos ir vietos gali būti keičiamos. Bus  atsižvelgta į priimančių šalių sąlygas ir jų galimybes vykdyti varžybas vadovaujantis griežtomis UWW sanitarinėmis taisyklėmis.

Naujas prioritetinių UWW varžybų kalendorius:

Reitingo serija Matteo Pellicone

Kovo 4–7 d. (Roma, ITA)

Europos olimpinių žaidynių atrankos turnyras

Kovo 18–21 d. (Budapeštas, HUN)

Afrikos ir Okeanijos olimpinių žaidynių atrankos turnyras

Balandžio 2–4 d. (Džadida (El Jadida) MAR)

Azijos olimpinių žaidynių atrankos turnyras

Balandžio 9–11 d. (Almata, KAZ)

Azijos čempionatas

Balandžio 12–17 d. (Almata, KAZ)

Europos čempionatas

Balandžio 19-25 d. (Varšuva, POL)

Pasaulinis olimpinių žaidynių atrankos turnyras

Gegužės 6–9 d. (Sofija, BUL)

Panamerikos čempionatas

Gegužės 27–30 d. (Rio de Žaneiras, BRA)

Reitingų serija „Poland Open“

Birželio 8–13 d. (Varšuva, POL)